Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι το ορθομοριακό νερό και γιατί διαφέρει τόσο από το νερό που καταναλώνουμε όλοι καθημερινά; Ας ξεκινήσουμε παραθέτοντας τα στοιχεία που συντελούν στο να θεωρείται ένα νερό ορθομοριακό.

Βασικά χαρακτηριστικά:

Να μην περιέχει τοξικά χημικά, βαρέα μέταλλα ή παθογόνους μικροοργανισμούς.

Να έχει την δυνατότητα να αποτοξινώνει τον οργανισμό, μεταφέροντάς του θρεπτικά συστατικά καθώς εισέρχεται στα κύτταρα με ευκολία.

Να εξισορροπεί τις όποιες διακυμάνσεις στο ph του αίματος.

Να έχει αυξημένη ρευστότητα.

Να έχει ικανότητα διάλυσης-αραίωσης στερεών στοιχείων.

Να είναι εμπλουτισμένο με μέταλλα και ιχνοστοιχεία και ιδιαίτερα το πυρίτιο, το οποίο δεσμεύει το τοξικό αλουμίνιο.

Δυστυχώς ακόμα και τα πιο εξελιγμένα φίλτρα στην αγορά προσφέρουν μόνο το πρώτο καθιστώντας σχεδόν αδύνατον να μπορέσουμε να γευτούμε και να επωφεληθούμε από τις θεραπευτικές ιδιότητες του ορθομοριακού νερού.

Το ορθομοριακό νερό μπορούμε να το γευτούμε μόνο σε αγνές βουνίσιες πηγές, εκεί όπου το νερό εμπλουτίζεται με θρεπτικά συστατικά από το υπέδαφος απαλλαγμένο από οποιαδήποτε χημική επεξεργασία ή ανθρώπινη παρέμβαση. Ο ανθρώπινος οργανισμός αντιλαμβάνεται αυτό το νερό ως μέσω ίασης καθώς πέρα από την ουσιαστική ενυδάτωση που του προσφέρει, εξισορροπεί το pH, θρέφει τα κύτταρα με μέταλλα και ιχνοστοιχεία και έτσι επαναφέρει τον οργανισμό σε ισορροπία. Η χημική σύσταση του ανθρώπινου σώματος έχει συγκεκριμένο εύρος για να λειτουργεί σωστά και η οποιαδήποτε παρέκκλιση οδηγεί σε αρχική εκδήλωση συμπτωμάτων που αργότερα μετατρέπονται σε χρόνιες ασθένειες.

Η σημασία του ορθομοριακού νερού κατά συνέπεια είναι τόσο μεγάλη για τον οργανισμό μας που είναι υποχρέωση μας να του παρέχουμε το απαραίτητο αυτό ‘’καύσιμο’’ για την ορθή λειτουργία του.

Με το Watergold καταφέραμε το αδύνατο... Να μιμηθούμε τα στοιχεία της φύσης και να μπορέσουμε να έχουμε καθημερινά αγνό ορθομοριακό νερό για εμάς και τους αγαπημένους μας. 

Άλλαξε σήμερα τη ζωή σου… Το οφείλεις στον οργανισμό σου!

Η ισορροπία Οξέων - Βάσεων στον οργανισμό

Η κλίμακα του pH έχει την ιδιότητα να μετρά τα επίπεδα οξύτητας του οργανισμού. Πιο συγκεκριμένα, όσο αυξάνονται οι συγκεντρώσεις των ιόντων του υδρογόνου (H+) και των ανιόντων παρατηρείται αύξηση της οξύτητας ενώ αντίθετα όσο αυξάνονται τα ιόντα του υδροξειδίου (OH-) και τα κατιόντα τόσο μειώνεται το επίπεδο οξύτητας και αυξάνεται η αλκαλικότητα των υγρών του σώματος.

Το pH του αίματος κυμαίνεται από 7,35- 7,45. Κάθε διακύμανση, έστω και μικρή έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας.

Ως ουδέτερο pH, με διαβάθμιση 7 στην κλίμακα, θεωρείται το απεσταγμένο νερό.

Κάτω από 7 το σώμα αρχίζει να γίνεται πιο όξινο και πάνω από 7 πιο αλκαλικό.

Στην κλινική Ορθομοριακή Διατροφή θεωρείται ότι ο άνθρωπος γεννιέται αλκαλικός και καταλήγει όξινος. Το σημαντικότερο ρόλο σε αυτό παίζει η διατροφή και η ενυδάτωση. Πολλές τροφές, ειδικά ζωικής προέλευσης – κρέας, γλυκά, ζάχαρη, αλκοόλ και γαλακτοκομικά -, κάνουν το αίμα πιο όξινο απ’ όσο πρέπει και έτσι προωθούν παθολογικά προβλήματα. Ειδικά στην περίπτωση των γαλακτοκομικών, το παράδοξο είναι ότι μειώνουν την οξύτητα εκεί που δεν πρέπει (όπως τα γαστρικά οξέα) και την αυξάνουν πάλι εκεί που δεν πρέπει (στο αίμα).

Αντίθετα, οι φυτικές τροφές όπως τα φρούτα και τα λαχανικά καθώς και πολλά όσπρια, το κάνουν πιο αλκαλικό και προωθούν την υγεία.

Συνεπώς, είναι αναγκαίο να βοηθάμε το σώμα το εξισορροπεί το pH, χωρίς να υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις, γιατί διαφορετικά το εξαντλούμε και το οδηγούμε με μαθηματική ακρίβεια στην ασθένεια.

 

Με άλλα λόγια, πρέπει να συμπεριλάβουμε στην διατροφή μας περισσότερες αλκαλικές τροφές και να μειώσουμε την πρόσληψη των όξινων.

Το βιολογικό νερό βοηθά στην ισορροπία οξέων-βάσεων του οργανισμού και γι αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερα σημαντικό να το καταναλώνουμε καθημερινά.

Είναι απαραίτητο να τονιστεί ότι το ‘’κενό’’ νερό, εκείνο δηλαδή που είναι απλά φιλτραρισμένο δεν είναι βιολογικό νερό και αυτό συμβαίνει καθώς το βιολογικό νερό «ισορροπεί» σε μια συγκεκριμένη κατάσταση και pH.

Ενώ το φιλτραρισμένο νερό απογυμνώνει τους ιστούς και τα όργανα από χρήσιμα στοιχεία, το ορθομοριακό νερό τρέφει τον οργανισμό καθώς περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά ενός πηγαίου νερού. Γι’ αυτό όταν πίνουμε νερό πηγής η δίψα μας αυξάνεται. Το σώμα μας αντιλαμβάνεται αυτή τη διαφορά και έτσι ζητά ακόμα περισσότερο νερό για να θρέψει τους ιστούς του.

Βέβαια, η ποιότητα του νερού που πίνουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ακόμα πιο τραγική από αυτήν ενός «κενού» νερού φίλτρου. Δεν είναι επομένως περίεργο που οι παθήσεις έχουν φτάσει σε επίπεδα επιδημίας.